Turistička razglednica Gacke doline i Grada Otočca

Ekipa Nove TV u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Otočca provela je, dane 8. i 9. lipnja 2012. godine (petak i subotu) u Gradu Otočcu i okolici.

Za potrebe emisije In magazin, snimljeni su etno i gastro kadrovi protkani bogatom povijesti Grada Otočca i Gacke doline. Turistička razglednica Grada Otočca biti će emitirana 21. lipnja 2012. (četvrtak) u 17,25 sati, a financijska sredstva za snimanje navedenog priloga izdvojila je Hrvatska Turistička Zajednica. Tako su članovi ekipe Nove TV imali priliku snimati malu utvrdu Forticu koja je podignuta na brežuljku iznad grada Otočca.

Nastavak ispod oglasa

Gđa. Dragica Rogić – predsjednica udruge Gačanka u Centru za tradicijske obrte zajedno sa svojim članicama održala je mini reviju narodnih nošnji, a gđa. Elizebeta Božičević na održanoj reviji na Majerovom vrilu u Sincu pokazala je kako revija u etno stilu zaslužuje posebnu pozornost u očuvanju tradicijske baštine. Denis Lončar ravnatelj Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličko Lešću pokazao je kako se u Centru uzgajaju autohtone vrsta riba i rakova krških voda posebice njihov genski profil i njihov mrijest. Nije izostajalo ni pjesme i tradicionalnog ličkog kola uz članove KUU Gacka koji su otpjevali rozgalicu ( ojkanje) koja je 2011. godine uvrštena na listu svjetskih nematerijalnih kulturnih dobara UNESC-a.

Nesebično možemo reći da na ovaj način nastoji se očuvati od zaborava tradicijska kulturna i baština Gacke doline, te ovom Turističkom razglednicom želimo prikazati Grad Otočac i Gacku dolinu kao jednu od najljepših destinacija naše domovine.

I.B.