Turistička sezona se zahuktava

Prvi ovogodišnji „udarni“ turistički val, što je protekloga vikenda  zadesio Hrvatsku, odmah je registriran  u svim turističkim destinacijama Ličko-senjske županije. Sasvim očekivano, najveći priliv turista zabilježen je u Novalji, zatim u NP Plitvička jezera, pa u Senju, Karlobagu…

Glasnogovornik JUNP Plitvička jezera Ognjen Borčić ističe kako je protekli vikend bio u znaku redovnih očekivanja za ovaj dio godine.

-Budući da se sukcesivno povećanje broja posjetitelja u JUNP Plitvička jezera bilježi još od Uskrsa, ovo zadnje povećanje  zbog prvog srpanjskog turističkog vikenda dočekano je više nego li organizirano, a u takvom tempu će se i danje nastaviti, rekao nam je Ognjen Borčić. Prvi ovogodišnji turistički val osjetili su i brodari jer su trajekti na dionici Prizna-Žigljen ovoga vikenda morali voziti gotovo bez prestanka. Sve se ovo poslovično  dobro pokazalo i u Novalji. Povećani „moving“ osjetili su i turistički djelatnici u Senju i Karlobagu. Što se tiče nacionalne strukture gostiju, o tim segmentima ovogodišnje turističke priče prerano je govoriti. Slučajno ili ne, čini se da je Europsko nogometno prvenstvo „uzelo danak“ u smislu broja dolazaka gostiju iz Francuske. Zacijelo ćemo u našim turističkim destinacijama nešto učestalije čuti francuski jezik kada doznamo tko igra najbolji nogomet u Europi.

H.J.