Turistička zajednica grada Gospića bilježi solidne rezultate unatoč COVID-19!

Epidemija koronavirusa ponegdje je na jadranskim destinacijama ovogodišnji booking svela na ostatke ostataka. Većina kontinentalnih destinacija doslovno preživljava sa 15-20 posto gostiju u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Kakva je situacija po pitanju turističke posjete na području Gospića pitali smo direktoricu Turističke zajednice grada Gospića Maju Strilić.

-Prema podacima sustava e-Visitor podaci broja noćenja na području Gospića variraju od 48 do 52 posto u odnosu na lanjsku sezonu. S obzirom na epidemiološku situaciju mi smo očekivali da će se taj broj kretati do 25 posto. Najveći broj gostiju traže privatni smještaj pa samim tim veće gubitke bilježe hotelske kuće. Traži se osama, intimno ozračje bez gužvi, a okolica Gospića u tom je kontekstu izvrsna. Sve više ličkih kuća za odmor imaju bazen, što gosti uvijek traže pa se na ovaj način okolica Gospića pokazala izvrsnom.  Blizina Karlobaga i Jadranskog mora također je sjajna predispozicija za ugodan odmor. Do sada smo na ovome području imali većinu domaćih gostiju, ali se taj trend unatrag nekoliko dana značajno povećava u korist sve brojnijih stranih gostiju.

Nastavak ispod oglasa

Tz Grada Gospića i TZ Općine Plitvička jezera potpisali su sporazumnu suradnju regionalnog projekta „Lika je lik“ pri čemu je izraz lik lička ikavica za lijek. Ova je regija ekološki očuvana, s brojnim mikro-destinacijama kakve je nemoguće drugdje pronaći. Ovdje se slaba naseljenost Like pokazala kao prednost za potrebe mnogih gostiju, zaključila je direktorica Maja Strilić.

TZ grada Gospića ostvarila je značajan dogovor i suradnju sa ukupno 14 lokalnih OPG-a. Na  letku koji se našao pri ruci iznajmljivačima kuća i soba, nalaze se imena, asortiman proizvoda i kontakti OPG-ova koji tražene proizvode turistima  dostavljaju na željene adrese. Zbog epidemiološke situacije u Europi posvuda su izostale ekskurzije koje su prijašnjih godina rado i učestalo pohodile Gospić. Ukoliko se stanje sa COVID-19 poboljša, prve značajnije ekskurzije valja očekivati tek u rujnu.

M.S.