Turističke nagrade Gospiću

ŠIBENIK – Hotelsko naselje «Solaris»  ovoga je tjedna domaćin 15. Dana hrvatskog turizma, manifestacije što ga zajednički organiziraju resorno ministarstvo i glavni turistički ured RH. To je ujedno i  manifestacija na kojoj se dodjeljuju nagrade i priznanja najboljim turističkim destinacijama i sadržajima u protekloj turističkoj sezoni. Na sinoć održanoj svečanosti Grad Gospić je imao zasebne razloge za ponos jer  je dobio dva odličja. U kategoriji «Zeleni cvijet Hrvatske» nagrađen je srebrenom lentom za ukupno najuređeniji hrvatski grad od 10 do 30 tisuća stanovnika, dok je Memorijalni centar Nikole Tesle iz Smiljana dobio najviše priznanje jer je proglašen najboljom hrvatskom kulturnom destinacijom i sadržajem. Direktorica Turističke zajednica  Grada Gospića Maja Strilić novinarima je istaknula zasluge mnogih koji nastoje Gospić učiniti ljepšim.

  – Danas sam posebno ponosna i ovdje u Šibeniku je lijep osjećaj biti direktor TZ Grada Gospića. Ovo nije prva nagrada koja odlazi u naš grad jer smo prije četiri godine dobili nagradu za najljepše uređeni trg kontinentalne Hrvatske. Ovo je ujedno zahvala svima, dakle cijelom sustavu koji se brine o tome da Gospić bude lijep grad. Od gradonačelnika, preko turističkih djelatnika, komunalnih službi, poduzeća «Usluga» pa do svakog građanina, rekla nam je Maja Strilić.

Nastavak ispod oglasa

    U ime Grada Gospića nagradu «Zeleni cvijet Hrvatske» primila je zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić.

   – Ova nagrada nam znači puno, znači puno svim ljudima koji su vrijedno radili, sadili cvijeće i održavali ga, čistili naš grad, uređivali okućnice… Hvala i onima koji su pomno planirali kako bi Gospić svake godine s nekom nijansom izgledao ponešto drukčiji, ali uvijek čist i uređen. Priznanje znači puno i Memorijalnom centru Nikole Tesle koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. To je najprije priznanje velikom izumitelju, ali i svim vrijednim ljudima koji ondje rade, kao i stručnom timu koji je osmislio sadržaje na tome području, istaknula je Marta Grgurić koja ne sumnja da će u Gospić nagrade i dalje pristizati. U ime Teslinog centra nagradu je preuzeo upravitelj Mile Čorak. Ne dvoji kako će broj posjetitelja ovoj destinaciji sve više rasti.

  – Ovo je druga po redu nagrada Memorijalnom centru Nikole Tesle, mnogo nam znači i velika je motivacija U prvih devet mjeseci ove godine prestigli smo lanjsku bilancu koja je iznosila oko 20 tisuća posjetitelja. Sada smo već prešli broj od 23 000 gostiju, pa će nam 2011. godina i u tom smislu biti rekordna, kazao je Mile Čora. Tijekom 15. Dana hrvatskog turizma okupljeni turistički djelatnici sudjelovat će na nekoliko seminara i edukativnih radionica na kojima će govoriti respektabilna imena turističke struke iz Hrvatske i inozemstva.

                                                                                        M. S.