Turistički spot „Gospić – Full of Energy“ na Zagreb Tourfilm festivalu

U organizaciji Balduči filma u prostorima Kaptol Boutique Cinema&Bar od 10. do 12. listopada održat će se Zagreb Tourfilm Festival – međunarodni festival turističkog filma.

Zagreb Tourfilm festival član je CIFFT-a – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala. Osim Zagreba u elitnom su društvu filmskih festivalskih gradova primjerice Baku, Varšava, New York, Los Angeles, Berlin, Karlovy Vary, Porto, Cannes i Deauville, Istanbul itd.

Nastavak ispod oglasa

Temeljni je cilj Festivala nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promiče turizam u sljedećim aspektima: turističko odredište, avanturistički turizam, ekstremni sportovi, sportski turizam, nautički turizam, hoteli i resorti, ljudi, kultura i tradicija, religijski turizam, ruralni turizam, kongresni turizam.

Posebna nagrada očekuje filmove koji promiču Hrvatsku kao turističku destinaciju.

O veličini festivala govori podatak da je Zagreb Tourfilm festival dobio više od 800 filmova iz cijelog svijeta od kojih je njih 250 ušlo u uži izbor za sudjelovanje u službenoj konkurenciji.

Turistička zajednica grada Gospića na ovaj festival prijavila je svoj turistički film “Gospić – Full of energy”. Hoće li će isti biti nagrađen između 800 pristiglih turističkih filmova iz cijelog svijeta doznati ćemo 12.listopada 2018. kada će se u Hotelu Esplanade proglasiti pobjednici.

L.O.