Turizam u Gackoj dolini na putu potpunog oporavka

Po mnogo čemu turistički djelatnici tvrde kako kolovoz spašava cijelu 2021. godinu. Potvrdila nam je to u razgovoru i direktorica turističke zajednice grada Otočca Mladenka Orešković.

-Kolovoz nam je daleko najjači mjesec u ovoj turističkoj godini. Prešli smo 54 posto noćenja iz rekordne 2019. godine, ali sezona još traje. Ovisno o starosnoj dobi mijenjaju se i zahtjevi i potrebe turista. Mlađe turiste zanima aktivni odmor pa su zainteresirani za biciklističke staze, vožnju quadovima, kajake i kanue. Oni koji također žele aktivan odmor, ali s manje napora i adrenalina preferiraju ribolov na Gacki i brojne šetnice u Gackoj dolini. Takav tip posjetitelja obožava Majerovo vrilo, šetnje uz Gacku ili po okolici Otočca.
Obitelji s djecom vole navratiti u Kuterevo i obići Kuću Velebita na Krasnu, ukratko nas je izvijestila direktorica TZ grada Otočca Mladenka Orešković.

Nastavak ispod oglasa

Zanimao nas je i konačni efekt ove turističke priče. Ukratko rečeno gosti se doma vraćaju puni dobrih dojmova koje, osim sve bogatije ponude i mnoštva sadržaja, veseli i sve veći broj moderno uređenih i opremljenih apartmana s vrlo pristupačnim cijenama.

M. S.