GOSPIĆ- Osmi po redu turnir u malom rukometu „Mali medo“ okupio je ove godine 34 ekipe iz Slovenije i Hrvatske. Izostale su ekipe iz BiH zbog epidemije gripe. Na tri igrališta igrale su istodobno utakmice, uz sudjelovanje ekipa triju kategorija: dječaci 2004. i 2006., te djevojčice 2004. godište. Više od 400 dječaka i djevojčica, trenera i voditelja timova zaposjeli su parket gradske dvorane. Natjecanje je u ime domaćina RK „Gospić“ otvorio tajnik kluba Vanja Antić.
-Hvala svima vama koji ste danas ovdje s nama da bismo podijelili radost igranja rukometa. Iskreno nam je žao što ovdje nisu s nama klubovi iz BiH, iako i bez njih ovaj turnir ima predznak međunarodnog sportskog događaja. Zahvaljujem generalnom pokrovitelju Gradu Gospiću, kao i svima koji su pomogli da ovaj sportski događaj organizacijski bude na dostojnoj razini. Želim vam dobre rezultate, fer i sportsku igru i proglašavam 8. turnir „Mali medo“ otvorenim!
Djevojčice i dječaci svojski su se trudili, pokazujući pri tome zalaganje dostojno igrača i igračica starijih godišta i viših rangova natjecanja. Sve je budno pratila maskota velikog zeke, ali malog medu nismo vidjeli. Sportski znalci su kvalitetu igranja rukometa mlađih generacija ocijenili vrhunskom. Nakon razigravanja najboljim se među klubovima u godištu dječaka 2006. pokazao RK „PŠR“ iz Crikvenice, prvo mjesto u kategoriji djevojčica 2004. godišta pripalo je ŽRK „Vinodol“ iz Novog Vinodola. Šampionska titula među dječacima 2004. godišta ostaje u Gospiću jer je RK „Gospić“ doslovno pomeo sve protivnike. Iako je riječ o dječjem turniru domaćini iz RK „Gospić“ svojski su se potrudili u ovoj zahtjevnoj organizaciji da bi se bilo na svojem mjestu. Generalni pokrovitelj 8. turnira „Mali medo“ je Grad Gospić, uz mnoštvo sponzora koji su malim sportašima pobjednicima priredili prikladne nagrade.
H. J.