Turnir “Senjski vitezovi” 18. puta za redom

U Sportskoj dvorani „Robert Barbić Beli“  u Senju  održan je protekloga vikenda 18. međunarodni memorijalni kadetski taekwondo turnir „Senjski vitezovi“ i 2. Limač kup „Mali vitezovi“. Turnir je održan u organizaciji Taekwondo kluba Senj, pod pokroviteljstvom Grada Senja, Zajednice sportova LSŽ i Turističke zajednice Grada Senja, te ustanovom  Sportski objekti Nehaj kao suorganizatorom, na natjecanju  je nastupilo 300 natjecatelja i natjecateljica iz 39 klubova iz Hrvatske i Slovenije.

Turnir je svečano otvorio zamjenik župana Ličko senjske županije Vice Nekić, a posjetiteljima se kao domaćin obratioi gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina.

Nastavak ispod oglasa

-Želim vam dobrodošlicu i vjerujem da ćete se u našem gradu odlično osjećati i izboriti odlične sportske rezultate. Grad Senj uvijek rado financijski prati i u svemu pomaže ovakve sportske manifestacije, događaje  u kojima se promovira sportski duh i pošteno natjecanje. Želim vam puno uspjeha i fer-play natjecanje,  istaknuo je gradonačelnik Rukavina.

Senjski je turnir ove godine rangiran u skupinu turnira s nacionalne rang liste HTS-a za kadetski uzrast. Ekipni pobjednik turnira je TK Banija Pandas, drugo mjesto osvojio je TK Čigra dok je treće mjesto osvojio TK Zaprešić. U kategoriji mlađih kadeta najbolji natjecatelj je Domagoj Punčec iz TK Omega, dok je najbolja mlađa kadetkinja Lana Rogar iz TK ION. Najbolji stariji kadet je Roko Blašković iz TK Duga Resa, dok je najbolja kadetkinja  Tia Slovenc iz TK ION. Od domaćih natjecatelja u kategoriji mlađih kadeta/kadetkinja u kategoriji MKŽ- do 27 kg  Mirta Pavelić osvojila je prvo mjesto, dok je Hana Percela osvojila srebro. U kategoriji MKM-33 kg  Matija Podnar osvojio je treće mjesto, kao i Vita Prpić u kategoriji  KŽ-51 kg.

U kategorijama „Mali vitezovi“ (dječaci i djevojčice r. 2009 – 2012. g)  ekipni pobjednik je TK Senj, drugo mjesto osvojio je TK Gacka, dok su treće Plitvice.

U kategoriji KICK Niko Bacher u kategoriji M2 osvojio je drugo mjesto, a Juraj Biondić treće mjesto. U kategoriji Ž2 Lara Devčić osvojila je treće mjesto.

Kod Malih vitezova A u kategoriji -23 M Andro Stanić osvojio je 2 mjesto, -25Ž Klara Biondić osovojila je 1 mjesto, -27Ž Doris Pavelić 1 mjesto, Lucija Tomljanović 2 mjesto, -27M Fran Sertić 3 mjesto,-30Ž Marijana Prpić 1 mj, Marta Šikić 2 mj, -33M Maro Štokić 3 mjesto, -36Ž Antea Tomaić 1 mjesto, te u kategoriji +40M Toni Bacher 2 mjesto. U kategoriji najmlađih dobnih skupina -22Ž Tiffany Šimunović također je osvojila  drugo mjesto.

GS/M. S.