OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Malonogometni turnir

GOSPIĆ – Policijska uprava ličko-senjska tradicionalnim je turnirom u malom nogometu i ove godine  obilježila Dan državnosti RH. U Gradskoj športskoj dvorani okupilo se petnaest malonogometnih ekipa, pa su osim ekipa ustrojstvenih jedinica Policijske uprave ličko-senjske, kao gosti sudjelovale i ekipe MUP-a, Ravnateljstva policije, Ministarstva pravosuđa – Zatvora u Gospiću, ekipa „IPA (International Police Association) Lika“ i ekipe Udruge specijalne policije domovinskog rata „Tigar“ i Udruge veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“. 

U ime domaćina nazočne je pozdravio načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar koji je istaknuo potrebu da Policija uz svoje redovne zadaće bude i  sudionik brojnih društvenih događanja i na taj način prezentira povezanost sa svim čimbenicima društvenog života na ovim prostorima.

Načelnik Podnar
Načelnik Podnar

-Radostan sam što ovdje vidim i neka nova lica, mlade ljude koji će uveličati današnji turnir. Naš je cilj da u svim područjima društvenog života Policiju prezentirati kao javni servis, odnosno službu primarno zaduženu za sigurnost građana, te u  suradnji s građanima kao partnerima  i svim lokalnim institucijama svakodnevno provodeći operativno-preventivne aktivnosti rješava probleme građana i na taj način podiže kvalitetu života unutar lokalne zajednice. Održavanjem ovog turnira i sa ovolikim brojem sudionika želimo istaknuti partnerski odnos Policije prema udrugama i lokalnoj  zajednici, te pokazati da u policijskim redovima ima značajan broj sportaša, rekao je načelnik Podnar. U ime Grada Gospića ekipe je pozdravio gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, dok je župan Milan Kolić kao dragovoljac, policajac i hrvatski branitelj podsjetio nazočne na prve dane ustroja hrvatske policije.

Župan Kolić
Župan Kolić

– Gledajući vas ovako postrojene sjetim se 1990. godine, kada sam i sam nosio časnu odoru hrvatskog policajca. Tada smo pokazali da svojim zajedništvom možemo učiniti gotovo sve. Zato sam ponosan kada vidim pripadnike specijalne policije, veterane 9. Gardijske brigade, pripadnike Pravosudne policije i temeljne policije, odnosno začetnike obrane Like i Hrvatske. Na ovaj smo način zajednički stvarali Domovinu čiji veliki blagdan danas obilježavamo. Zato i sa ovoga mjesta svima čestitam Dan državnosti, ali i šaljem poruku svima kako se ovim turnirom slave i Domovina i zajedništvo, ali  odaje počast našim suborcima koji, nažalost, nisu dočekali slobodnu  i neovisnu Hrvatsku. Hrvatska je policija jedan od temelja naše opstojnosti i zato svi mi možemo biti sigurni u vaš rad. Vjerujem da ćete današnjim aktivnostima dobiti dodatnu snagu i motivaciju koje će vam trebati u tek započetoj turističkoj sezoni. Pozdravljam sve sudionike ovoga turnira i želim da se svi vi, a posebno naši gosti, u Gospiću i Ličko-senjskoj županiji ugodno osjećate, zaključio je župan Milan Kolić. Turnir će završiti u večernjim satima, a o njegovim ćemo  vas rezultatima izvijestiti naknadno.

M. S.