TV Lokiju zabranili snimanje

Loki
Loki

Otočac – Poznati snimatelj iz Ličko senjske županije Robert Labrović vlasnik „TV Loki“, obratio se medijima radi zaštite svojih prava. Naime, kako nas je izvijestio Robert Labrović, iako je uredno Gradu Otočcu dostavio akreditaciju i dokaz o profesionalnom obavljanju svojih poslova kao član HND-a (Hrvatskog novinarskog društva), nije mu omogućeno snimanje sjednice Gradskog vijeća Otočca u utorak 30. Srpnja 2013. godine. Labrović kaže da je svim novinarima prije nekoliko dana upućena obavijest o sjednici ali da je on preskočen iz još uvijek njemu nepoznatih političkih razloga. Ipak, dan prije sjednice dobio je poziv u kojemu stoji:

Nastavak ispod oglasa

„ … na sjednici možete sudjelovati kao novinar dopisnik a ne TV snimatelj“

Kako nije bio zadovoljan takvim obrazloženjem Labrović se obratio predsjedniku GV Otočca Slavenu Prpiću od kojega je dobio pojašnjenje da će se oni dogovoriti večer prije, oko njegovog zahtijeva.

„ prije sjednice GV Otočca nazvao sam predsjednika GV Otočca Slavena Prpića u vezi snimanja a on mi je odgovorio da se mora mjenjati poslovnik GV Otočca, dok na stranicama GV Otočca u poslovniku Članak 93. piše da: „ predstavnici sredstava javnog priopćavanja imaju pravo prisustvovanja svim sjednicama Vijeća i njegovih radnih tijela. Predstavnicima sredstava javnog priopćavanja stavljaju se na raspolaganje prijedlozi  akata i drugi materijali koje razmatra Vijeće. U poslovniku nigdje nije navedena video kamera i bilo kakva zabrana !!!“ – kaže Labrović.

Zašto TV Lokiju nije dozvoljeno snimanje zatražili smo pojašnjenje od predsjednika GV Otočca Slavena Prpića koji nam je kazao da će se službeno očitovati.

Dražen Prša