GOSPIĆ – Nedugo nakon vijesti u kojoj smo javnosti predočili dopis predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, za kojeg je poznata lička tvornica laži tvrdila da je krivotvoren, u rekordnom vremenu tekst o navodnom falsifikatu uklonjen je s portala Slobodna Lika.

Ako želite saznati kada će se autor spomenutog portala pojaviti na optuženičkoj klupi, dovoljno je pratit „najavu dana“ (među novinarima znanu i kao „zelena potjernica“) i ljude koji se tamo pojavljuju, jer u većini slučajeva upravo su oni tužili portal zbog laži i neistina.

Slijedom današnjih informacija s „zelene potjernice“ za izjavu smo upitali Darka Milinovića koji je kazao kako ništa ne smije komentirati te nas uputio na odvjetnički ured.  Iz odvjetničkog ureda dr. Milinovića su nam potvrdili da će se 24. ožujka na sudu u Gospiću održati ročište zbog pokušaja reketa i klevete od strane famozne SL. Autor „zelene potjernice“ očito je zaboravio na jednu sitnicu – on je optuženik i on će na sudu morati odgovarati zbog pokušaja iznude. Tako je još jedna senzacionalna priča dobila izvrnut završetak, u kojemu tuženi uzaludno glumata tužitelja pa je  za očekivati da bi se na zelenoj tjeralici uskoro mogli pojaviti i suci suda u Gospiću jer su se svi “urotili” protiv medijske slobode. I opet će jadničak zaraditi tužbu, tko zna koju po redu. Ima li pilota u tome zrakoplovu???

Iako ćemo zbog ovoga biti prozivani, portal Lika online slobodan je medij i takav će i ostati. Vijesti koje objavimo provjerene su i točne i iza njih stojimo. O liku i djelu spomenutog novinara više će reći sudovi. Zacijelo je neslavni rekorder među ličkim novinarima. Do sada je izgubio i na desetke sudskih postupaka, a mnogi su još u tijeku. U onima izgubljenima stoji kako je izmišljotinama nanio štetu „XX“ osobi ili ustanovi.  Za neistine  i promašaje uvijene u žutilo nikada se nikome nije javno ispričao. Za razliku od njegovih svjedoka, postoje svjedoci koji će potvrditi lakoću njegovog obračuna s onima koji mu nisu po volji. Koristiti privatni medij za razračunavanje s ljudima, vrijeđajući njih i njihove obitelji-novinarstvo je bez presedana. SL nikada u svojim (ne)moralnim smjernicama nije imala kompas. Možda će se HND konačno zapitati smije li svatko tko plati članarinu i bavi se novinarskim poslom biti član te uvažene strukovne asocijacije!?!  Sve je vjerovatnije da će oni koji sponzoriraju „tjeralice“ morati odriješiti kesu radi plaćanja sudskih odšteta, ali sve upućuje na to da će ga se i oni odreći, posebno zbog imena koje zadnje vrijeme za taj portal kruži u javnosti – “slobodna laž”.

L.O.