Ovogodišnji “Dani hrvatskog turizma”, središnji godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika, održat će se od 19. do 21. listopada u hotelskom kompleksu Solaris u Šibeniku.

Tijekom manifestacije predstavnici domaćeg i međunarodnog turističkog sektora razmijenit će iskustva te raspravljati o ključnim temama u turizmu, strateškoj grani hrvatskog gospodarstva.

Na “Danima hrvatskog turizma”, turistički djelatnici susrest će se i s predstavnicima Vlade te s njima ocijeniti rezultate turističke 2011. godine, ali i naznačiti ciljeve i aktivnosti za turističku 2012. godinu.

Hrvatski turistički forum održat će se na temu “Destinacija i odgovorni turizam”, a cilj tog znanstveno-stručnog skupa je donošenje zajedničkih prijedloga i zaključaka za unaprjeđenje ekonomske održivosti i odgovornog hrvatskog turizma.

U sklopu “Dana hrvatskog turizma” i ove će godine biti dodijeljene nagrade i priznanja za kvalitetu hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca – Plavi i Zeleni cvijet te Djelatnik godine u turizmu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, i Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije.

Turistička zajednica Grada Gospića će sudjelovati na danima Hrvatskog turizma, gdje će se natjecati za nagrade za Memorijalni centar Nikola Tesla i za Uređenost grada.

Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske turističke zajednice.

hj/Cr