Rezimirajući sportsku 2016. godinu Powerlifting club „Rux“ iz Gospića i ovu je godinu  svakako najuspješniji sportski kolektiv uGospiću,  Ličko-senjskoj županiji i među uspješnijim u Hrvatskoj. Kako nas je izvijestio predsjednik kluba Marijo Rukavina Rux, dečki i djevojke ovoga kluba donijeli su doma pregršt rekorda i kolajni sva tri sjaja. Kao i lani, i  ove su godine izvan granica Hrvatske dostojno pronosili ime naše Domovine i bili odlični domaćini i  organizatori nekoliko  prestižnih natjecanja. Kako ekipno, tako i pojedinačno klub „Rux“ je  uspješno nastupao  na području Hrvatske, izlazio je na svjetska, europska i prvenstva Balkana. Pogledajmo kronologiju njihovih uspjeha u 2016.  godini:

-19. ožujka klub je nastupio  u Trogiru  sa  5 natjecatelja koji osvajaju 5 zlatnih medalja u različitim kategorijama te su upisana i 2 hrvatska rekorda, uz ekipno 2. mjesto. 

-26. ožujka održano je u Sarajevu Prvenstvo  Balkana. Klub „Rux“ nastupio je  s jednim natjecateljem, ujedno i jedinim predstavnikom Hrvatske. Predsjednik kluba  Marijo Rukavina nastupio je  tada u bench pressu kategorija -100 kg  gdje je podigao  200 kg  te zauzeo 2. mjesto. 

-10. travnja u Bjelovaru su održane  kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Četiri člana  „Rux“ kluba uspješno su se kvalificirali za Euro i pri tome  osvojili  čak 4 zlata! 

-28. svibnja u Zadru je održano Europsko  prvenstvo gdje klub nastupa sa 3 člana. Osvojio je jedno zlato, jedno srebro te jedno 4. mjesto. 

-19. lipnja u  Bjelovaru, u organizaciji HPO klub, osvaja čak 3 zlatne medalje te jedno srebro. Tako mu je  ekipno pripalo 1. mjesto. 

– 8. i 9 . listopada klub „Rux“ bio je domaćin natjecanja na kojemu su nastupili sa 5 natjecatelja i osvojili  4 zlata i jedno  srebro, dok su ekipno bili najbolji. 

– 3 i 4 . prosinca održano je  u Zagrebu državno prvenstvo gdje „Rux“  ekipno  zauzima 2. mjesto te tako završavamo sezonu 2016 .

U  ukupnom poretku hrvatskih powerlifting klubova „Rux“ se našao na  2. mjestu, od 12 klubova u Hrvatskoj, svega tek nekoliko bodova u zaostatku za vodećim klubom.

Što reći na koncu sportske 2016. godine?  Natjecatelji i natjecateljice ovoga kluba ponosno su promicali ime Gospića, Like i Hrvatske gdje god da su se pojavili. Doma su donijeli pregršt  kolajni i dokazali se kao dostojni sljedbenici Marijana Matijevića, nekada najjačeg čovjeka na svijetu. Svima njima želimo sretnu i svakako uspješnu 2017. godinu!!!

Uredništvo portala Lika online