Foto: Ilustracija

Vatrogasci JVP Gospić u veljači ove godine intervenirali su 82 puta, a mahom je bila riječ o požarima otvorenog prostora uz dvije vrlo zahtjevne intervencije gašenja poslovno-stambenih građevina, priopćio je jutros medijima zapovjednik JVP Gospić Marko Popović.

Iz JVP Gospić doznajemo da se radi o ekstremno velikom povećanju broja intervencija. U cijeloj prošloj godini vatrogasci JVP Gospić intervenirali su 96 puta, a sad samo u veljači 82 puta!!!

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, nadležne institucije su pozvale i upozorile građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzrokovati požar.

Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. U slučaju provođenja spaljivanja apelira sve na građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima.

L.O.