U autu s dvoje djece: Zabila se u kamen, auto se preokrenuo

HGSS

Žena koja je prevozila dvoje djece u ponedjeljak je u vozilu Kia Sportage u ličkom mjestu Živi Bunari na Jadranskoj magistrali izgubila kontrolu nad vozilom te se zabila u kameni usjek pored ceste, a auto joj se preokrenuo.

Srećom, na mjestu nesreće našli su se pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz stanice Novska koji su se tada vraćali s Raba, gdje su sudjelovali u potrazi za nestalim muškarcem koja je trajala sedam dana, javljaju 24sata.

Nastavak ispod oglasa

– Krenuli smo kući nakon potrage. Vidjeli smo gužvu na cesti i shvatili da se dogodila prometna nesreća pa smo odmah priskočili u pomoć. Žena je bila u velikom šoku i nije ni bila svjesna što joj se dogodilo – rekao nam je Marijan Veble, spašavatelj iz stanice Novska.

Tvrdi da u vrijeme kad su oni naišli još nitko od hitnih službi nije došao pa su bili primorani sami pružati prvu pomoć ozlijeđenima. Hitnu i policiju su, kaže, čekali 45 minuta jer su i oni imali pune ruke posla.

– Prilikom pregleda smo uočili da donji dio trbuha vozačice sve više otiče pa smo odmah posumnjali na unutarnje ozljede, a jedno dijete je imalo veliku porezotinu ispod oka – kaže Marijan koji je uz pomoć svojih kolega pružio prvu pomoć majci i ozlijeđenom djetetu. Drugo dijete iz vozila je, srećom, prošlo neozlijeđeno.

Veble ističe da je Hitna po dolasku bila jako zadovoljna poslom koji su napravili te da je tada bilo potrebno samo transportirati ozlijeđene u bolnicu.

Danas će, priznaje, nazvati bolnicu i raspitati se u kakvom su stanju majka i ozlijeđeno dijete. Iako je sve izgledalo jako dramatično, nada se da će se oporaviti, javlja 24sata.