U BiH se vodi sustavni rat protiv hrvatskih branitelja!

HVIDRA Gospić i Udruga veterana specijalne policije „Tigar“  iz Gospića organizirali su večeras javnu tribinu  na temu “Sudski procesi protiv hrvatskih branitelja u BiH i posljedice za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”. U dvorani gospićkog KIC-a govorili su  hrvatski generali Zlatan Mijo Jelić i Željko Šiljeg te na ovaj su način nastavili serijal predavanja kako bi široj javnosti pojasnili  cilj brojnih optužnica koje se vode protiv hrvatskih branitelja u BiH. Ujedno su prezentirali kakvi su zločini počinjeni nad Hrvatima u BiH za koje se uglavnom niti ne zna i vrlo rijetko se procesuiraju.

-U Hrvatskoj se gotovo niti ne zna da je u  posljednjih 6  godina u BiH podignuto je  više od 160 optužnica protiv hrvatskih branitelja i ratnih zapovjednika u BiH. Ovakav odnos je novi progon Hrvata koji može imati nesagledive posljedice na hrvtaski korpus u susjednoj državi, rekao je general Šiljeg, dok je general  Jelić u svojem izlaganju istaknuo i niz sustavnih pokušaja i nastojanja bošnjačke politike iz predratnog, ratnog i poslijeratnog razdoblja da se inkriminira hrvatski narod i hrvatski branitelji iz BiH kao zločinački, s posljednicom konačnog dekonstituiranja Hrvata u BiH.

Nastavak ispod oglasa

Večerašnji skup je u ime domaćina pozdravio predsjednik HVIDRA-e Gospić Ivica Alić-Šuki i ponovio podršku ličkih branitelja prema svojim suborcima i prijateljima iz BiH. Od predstavnika lokalne samouprave na tribini je nazočio župan ličko-senjski dr. Darko Milinović.

M.S.