U Bihaću večeras još jedan prosvjed zbog migrantske krize

Ignoriranje (ili možda sakrivanje’?) činjenica po pitanju migrantske krize doseglo je novu dimenziju. Niti nakon jučerašnjeg uhićenja 30-ak migranata kod Široke Kule, PU ličko-senjska nije se oglasila služnbenim priopćenjem. Kao da je riječ o svakodnevnim policijskim zadaćama. Ili su to možda, između ostaloga, i postaje svakodnevne aktivnosti naše policije?
Uvjeravanja nadležnog Ministarstva kako je sve pod kontrolom, uz redovan nadzor državne granice prema BiH, odavno ne prolazi u javnosti. Dolaskom hladnijih dana posvuda se osjeća nervoza, kako kod migranata-ilegalaca, tako i s obje strane granice.
U Bihaću je osnovan Krizni stožer koji nastoji javnosti, Unsko-sanskom kantonu i državi BiH skrenuti pozornost na slabu organizaciju i postupanje tijekom migrantske krize. Na gradskom trgu u Bihaću večeras od 18 sati počinje još jedan prosvjedni skup vezan uz ovu problematiku. Zadnji puta je nekoliko tisuća građana Bihaća i okolice prosvjedovalo zbog činjenice kako je unatrag mjesec dana na tome području utrostručen broj provala, krađa, silovanja i tuča. Na području Bihaća nema organiziranog smještaja za veći broj tih ljudi, a sada se pretpostavlja da se broj migranata na tome području kreće od 1500 do 2000. Dodamo li ovom broju migrante s područja Velike Kladuše i Cazina, Hrvatska svakako ima razloga za zabrinutost. Unatoč olakotnim policijskim definicijama tipa „sve je pod kontrolom“.

M.S.

Nastavak ispod oglasa