Općina Brinje, odnosno njezino „Komunalno društvo“ ovih je dana postalo „bogatije“ za suvremeno komunalno vozilo s čime se to društvo uključilo u provedbu novoga Zakona vezanog za gospodarenjem komunalnim otpadom.

dir. Josipa Pavlović
dir. Josipa Pavlović

Naime, „Komunalno društvo“ je opremljenije sa novim kamionom „MAN“ zapremine 16 kubika, vrijednosti 1,5 milijuna kuna a koje je Općina Brinje nabavila preko Fonda za zaštitu okoliša. Direktorica „Komunalnog društva“ Josipa Pavlović kaže da pokrivaju cijelu Općinu u poslovima prikupljanja komunalnog otpada, tako da će novo suvremeno vozilo zasigurno pokriti zahtjeve prema 900 domaćinstava. Dodala je da Općina preko Fonda za zaštitu okoliša nabavila komunalnu opremu u vrijednosti 900.000 kn, i to 90 kontejnera od 1100 litara (30 zelenih otoka), 300 kanti po 240 litara, 400 kanti od 120 litara, 300 kompostera, dva metalna kontejnera za reciklažno dvorište.
Do kraja ovog mjeseca sva bi se komunalna oprema trebala postaviti na za to predviđena mjesta, poglavito uz glavnu prometnicu dok će određeni dio komunalne opreme, kanti od 240 litara biti raspodijeljen po manjim zaseocima.
Dražen Prša