Kiša koja je unatrag dva dana padala u većem dijelu Like slabo je pomogla vrelima na području Brinja. Dok je Gospić jučer slovio kao državni prvak po količini oborina po četvornom metru  u Brinju je oborinska situacija bila vrlo skromna. Potvrdila nam je to direktorica poduzeća „Vodovod“ Brinje Ruža Blažanin.

-Vodoopskrba potrošača sa šireg područja Općine Brinje je redovna, ali unatoč kiši koja je padala nije se znatnije popravila. Nakon duljeg vremena potekla su vrela Maljkovac i Lončari, a glavna kaptaža u Žižić vrelu jedva se nešto povećala pa danas iznosi oko 80 cm niže nego li u projeku. Kao i uvijek voda se redovno uzorkuje i šalje na analizu. Vrhunske je kvalitete jer iz naših vrela voda doslovno teče ispod kamena. Ipak, ne padnu li uskoro obilnije kiše bojim se da ćemo već za koji dan opet ostati na samo jednom vrelu, uz probleme koje smo imali do unatrag nekoliko dana, naglašava direktorica Blažanin.

Iako se prije nekoliko dana situacija u vodoopskrbi na širem području Općine Brinje pokazala vrlo teškom poduzeće „Vodovod“ ipak nije pribjegavalo redukcijama vode. Kao glavni razlog ističe se važnost redovne opskrbe vodom dječjeg vrtića, škole i brojnih ustanova koje u tom slučaju ne bi mogle funkcionirati.

M.S.