U Brinju obilježen Dan državnosti

Brinje – Povodom obilježavanja Dana državnosti, u kapelici župne crkve Uznesenja BDM u Brinju služena sveta misa koju je predvodio brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić .
Općinsko izaslanstvo, predvođeno načelnikom Općine Zlatkom Fumićem i predsjednikom Općinskog vijeća Davorom Vičićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod Centralnog križa na glavnom brinjskom groblju. Svim stanovnicima Općine Brinje povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić i predsjednik Općinskog vijeća Davor Vičić, zajedno sa suradnicima uputili su čestitku:

Nastavak ispod oglasa

          „Obilježavajući Dan državnosti, prisjećamo se zasjedanja Hrvatskog sabora 25. lipnja 1991. godine i donošenja povijesne Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.
Dan državnosti je prigoda za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju te posebno za iskazivanje pijeteta prema hrvatskim braniteljima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Hrvatske“.

Dražen Prša/Ana Šebalj