Danas su bili izbori za mjesne odbore u Brinju. Stranka LiPO, sastavila je svoju listu u samo četiri od jedanaest mjesnih odbora. Zbrojni rezultati u ta, 4 mjesna odbora pokazuju da je HDZ doživio debakl, a nekada je bio najmoćnija stranka u Brinju.
U sva 4 mjesna odbora gdje su se pojavile 3 kandidacijske liste: HSS, stranka LiPO i HDZ, mogu se gledati trendovi koji su vrlo bitni u politici.

Zabrinjavajući trend za Fumića: Sa 82, 17 %, pao na 54 %

Prva konstatacija je da će u Brinju sigurno biti 2. kruga, a to govori činjenica da je načelnik Fumić prije 4 godine u 1. krugu dobio 82,17%, a sada je pao za nevjerojatnih 29% i dobio „samo“ 54 % .
Druga politička snaga koja se pojavila na ovim izborima je stranka LiPO, koja je dobila respektabilnih 27%.

Respektabilan je to rezultat tim više što za razliku od drugih nisu imali nikakvu kampanju niti stranačke aktivnosti po pitanju izbora.
Hdz je doživio debakl… Od nekada moćne stranke (na zadnjim izborima 63,89%), spala je na 19 %, što znači da je“ pala“ za 45% i možemo slobodno reći, sa ovim je počela demontaža HDZ-a.
Ovo su 4 mjesna odbora gdje se rezultati mogu uspoređivati i kroz to pratiti trendovi, jer su jedino u ta 4 odbora bile 3 liste .

L.O