Na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom s područja Općine Brinje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja. To nametljivo ponašanje manifestiralo se po učestalom i dugotrajnom slanju SMS poruka  ljubavnog sadržaja 22-godišnjakinji iz Brinja. Ona je takvo nametljivo ponašanje prijavila policiji i protiv „zaljubljenog tetrijeba“  će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zabilježena je  jedna neuspjela provala. Noću 5./6. lipnja 2021. godine nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u trgovinu u Ličkom Osiku. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2) i Korenice (1). Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 108 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 5. lipnja u Karlobagu, kod 29-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.65 g/kg). 

Čini se da je u Karlobagu protekloga vikenda bilo veselo jer je ondje zabilježeno narušavanja javnog reda. Još je gore bilo u Otočcu gdje su se rabijatni dečki potukli.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.    

Dobra vijest siže nam iz Gospića gdje je jedan građanin u petak dragovoljno predao 70 komada streljiva cal. 7,62×39 mm, 100 komada detonatorskih kapisli i 20 metara sporogorećeg štapina, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./PULS