Na  području Policijske uprave ličko-senjske  tijekom protekloga vikenda evidentirana su tri kaznena djela, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživana nad:

-Majstor iz Brinje (21) sumnjiči se da je 18. prosinca 2016. godine iz torbice ukrao  mobitel, novčanik s osobnim dokumentima i novcem na štetu 47-godišnjeg državljanina SAD.

-Iz Brinje je i djed (81) koji  je počinio kazneno djelo prijetnje. On je 1. travnja 2017. godine prijetio smrću 54-godišnjaku i 49-godišnjakinji s područja Općine Brinje. Izgleda da nije u pitanju prvotravanjska šala jer je u sklopu kriminalističkog istraživanja, kod njega pronađeno 93  komada raznog streljiva.

Djed je na koncu  kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava se dostavlja nadležnom državnom odvjetništvu.

-U razdoblju od 27. do 30 ožujka 2017. godine u Sincu, Grad Otočac, nepoznati ljubitelj traktora je sa tuđeg  traktora, u vlasništvu 69-godišnjakinje iz Otočca, ukrao dva kotača.

U petak u 15 sati na dionici državne ceste 8, predio Moština, Općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Prometna nesreća dogodila se kada je 40-godišnji državljanin Slovenije, upravljajući motociklom, slovenske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, ulaskom u lijevi zavoj, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao na lijevi bok, te udario u zaštitnu metalnu ogradu gdje se  i zaustavio.

U prometnoj nesreći vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozlijede od kojih je u Općoj bolnici Gospić preminuo.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 96 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer na području Ličkog Osika kod 61-godišnjaka iz Ličkog Osika (1.93 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 237 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 47-godišnji hrvatski državljanin „proletio“ osobnim automobilom. Kažnjen je novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U subotu u mjestu Lipice, Općina Brinje, građanin je pronašao i predao policiji ručnu bombu zaostalu iz Domovinskog rata.

P.U./L. O.