Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske zadnjega vikenda evidentirane su tri prometne nesreće, tri narušavanja javnog reda i mira i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer na državnoj cesti broj 52, predio Špilnik, kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.19 g/kg). 

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom, vikom i držanjem životinja bez nadzora na području Korenice, te na području Otočca držanjem životinja bez nadzora.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.    

U petak u 10,25 sati su djelatnici jednog poduzeća prilikom izvođenja radova u Budačkoj ulici u Gospiću pronašli topničko zrno 76 mm, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O.