U Bužimu prezentiran projekt „Od koze do kraljice“

U Bužimu je danas održano zanimljivo događanje na kojemu je prezentiran projekt „Od koze do kraljice“ kako bi se predstavilo što se to u Bužimu radilo dok korona virus nije sve prekinuo, ali i što će se raditi u budućnosti.

Naravno iza svega stoji Milan Ćaćić, veliki entuzijast koji je prije nekoliko godina pokrenuo događanja i promociju ovog podvelebitskog sela. Danas je u Bužim doveo Sportsku televiziju kako bi snimila prilog o Gospiću i okolici, te o Lici.

Nastavak ispod oglasa

Razgovarali su s gradonačelnikom Karlom Starčevićem i županom Ernestom Petryem, napravit će prilog o rukometu, hrvanju, ali i ostalim sportovima u Gospiću i Lici. U Bužim su došli i nekadašnji nogometaš Nikica Cukrov, košarkaš Davor Pejčinović, Ante Tomas otac velikih hrvatskih košarkaša, braće Tomas. U Bužim je došao i Miro Brežan jedan od 6 ili 7 europljana koji u tea kwon doe ima crni pojas deveti dan. Trebali su doći Željko Jerkov, Andro Knego, Igor Serdar i brojni drugi koji zbog obaveza nisu mogli doći.

„Moja ideja za promicanje Like kroz sport je živa, imamo dobre suradnike i mislim da će to i dalje funkcionirati“- kaže Ćaćić i dodaje da su u Bužimu u proteklih nekoliko godina prezentirali spomenike nulte kategorije pećinu Kalvarija i stari grad Gradina, pokrenuto je trasiranje povijesnih staza preko Velebita. Baš jučer je postavljen novi info-pult. „Sljedeća moja velika želja je u starom objektu uspostaviti etno-art muzej što bi bio info-punkt i naša osobna iskaznica sa svim komparativnim prednostima koje Bužim ima i da se možemo predstaviti i kao selo Bužim i kao grad Gospić i Ličko-senjska županija na pravi način. “ – kaže Ćaćić

L.O.