Na današnji dan prije 23 godine poginuo je stožerni brigadir i jedan od zapovjednika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Damir Tomljanović Gavrana. Ovaj heroj Domovinskog rata život je izgubio na Tulovim gredama 1994. godine. Udruga „Tigrovi“ tim povodom danas je organizirala komemoraciju na Mjesnom groblju u Krivom Putu gdje je zadnje počivalište tog iznimnog hrvatskog branitelja i domoljuba.
Na komemoraciji se okupilo više stotina ljudi, rodbine, suboraca i štovatelja Damira Tomljanovića Gavrana. Tijekom komemoracije održane na grobu Damira Tomljenovića-Gavrana vijence su položili izaslanici Ministarstva branitelja predvođeni ministrom Tomom Medvedom, u ime Ličko-senjske županije župan Milan Kolić i njegov zamjenik Sanjin Rukavina, predstavnici Grada Senja i brojni građani. Sveta misa potom održana u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne.
Damir Tomljanović Gavran borio se na svim ratištima Domovinskog rata, bio je hrabar ratnik i cijenjen zapovjednik. Posebno se istakao hrabrošću na vrlo zahtjevnoj bojišnici na Velebitu gdje ga je smrt zatekla na prvoj liniji bojišta. Nositelj je brojnih odlikovanja: Spomenica domovinske zahvalnosti, Red hrvatskog trolista, Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Red kneza Domagoja, spomenica Prvi hrvatski redarstvenik.

L.O.