Turistička zajednica Grada Gospića u povodu rođendana velikog genija Nikole Tesle organizira manifestaciju pod nazivom Tesla Power of lights (snaga svjetlosti). 

Sve posjetitelje koji 9. srpnja od 21 sat posjete trg Stjepana Radića u Gospiću očekuje bogat zabavni program. Među najzanimljivije svakako spada edukativna vožnja vlakićem, koji će proći rutu puteva Nikle Tesle i u kojem će se pričati priče o životu velikog genija.

Sve građevine vezane uz Teslin život, od onih u kojima je živio, radio pa do škole u kojoj je stekao prvo obrazovanje će biti osvijetljene laserom.

Uz pregršt iznenađenja neće izostati ni bogata eno-gastro ponuda. Spoj zelenog i plavog, vina sa mora i kontinenta;tri poznata vinara, Toljanić iz Krka, Pavlomir iz Novog Vinodolskog i PP Orahovica sa svojim vinima (graševina, silvanac zeleni…). U gastro dijelu posjetitelji će moći kušati sireve  koji se sljubljuju s vinima. Za ovu prigodu na trgu Stjepana Radića će biti postavljen poseban svjetleći namještaj.

Pobjednici Supertalenta – grupa Atomi pred gospićkom će publikom izvesti plesnu točku osvijetljeni sa tisuću baterija.

U zabavnom dijelu programa nastupit će bend Diktatori i Ples na svili, a za vrijeme trajanja manifestacije na trgu će se izmjenjivati laser show.

L.O.