Ilustracija

Za razliku od proteklih dana kada su se na području djelovanja PU ličko-senjske događalo podmetanje požara i krađa stada janjaca, događaji proteklog vikenda bili su uglavnom vezani uz promet. Dogodile su se četiri prometne nesreće  s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca, Senja, Karlobaga i Novalje. U njima je jedna osoba teško i pet osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Korenice (4), Novalje (2) i Gospića (1).   

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak u 14 sati na lokalnoj cesti u blizini mjesta Čovići, Grad Otočac, kada je 37-godišnjakinja iz Zagreba, upravljajući četverociklom gospićke registracijske oznake, ulaskom u lijevi zavoj, uslijed neprilagođene brzine izgubila kontrolu nad upravljačem i pala s četverocikla. Vozačica četverocikla je teško ozlijeđena, dok je 36-godišnja putnica lakše ozlijeđena.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 127 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i dva prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

PULS/L. O.