Kao što smo već javljali, u Ličko-senjskoj županiji novooboljele su četiri osobe – tri u Gospiću i jedna u Perušiću, te nigdje drugdje nema novozaraženih, kao ni u Domu za starije i nemoćne, gdje se broj oboljelih zaustavio na 26, među kojim je 21 korisnik i pet zaposlenica.

Ravnatelj gospićkog Doma za starije i nemoćne Ivan Bronzović rekao je da je broj zaraženih korisnika i dalje 21, s tim da je njih dvoje zbog pojave simptoma jučer prevezeno u bolnicu, ali ni oni nisu razvili teže simptome.

I broj pozitivnih među zaposlenicima ostao je pet, a Dom je dobio ispomoć što zbog manjka redovitog osoblja, što zbog potrebe pojačane brige nad zaraženim korisnicima, smještenima na zasebni ‘covid odjel’.

Na rad u Gospić stigle su privremeno četiri njegovateljice i jedna medicinska sestra iz Otočca i dvije njegovateljice iz Udbine, a zaposlene su i dvije njegovateljice za Zavoda za zapošljavanje.

Osim toga, rekao je Bronzović, njihov je liječnik dobio pomoć te je poslijepodne u pojačanoj zdravstvenoj skrbi i medicinski tim iz Doma zdravlja u Gospiću.

“Hvala Bogu, sve je pod kontrolom, nema novooboljelih, nema pogoršanja zdravlja zaraženih i neka tako i ostane”, rekao je Bronzović.

U Ličko senjskoj županiji dosad su od covida-19 oboljele 244 osobe, od kojih je 175 izliječeno, dvije su umrle, a 67 je aktivnih slučajeva.

U Gospiću je sada 49 oboljelih osoba, u Otočcu deset, Perušiću šest, te u Udbini i Brinju po jedna.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe, a pod mjerom samoizolacije ih je 265.

L.O./H