U DVD-u Otočac prezentirano novo vatrogasno vozilo, Ostović pohvalio sve vatrogasce zbog Banovine

Vatrogasna zajednica Ličko – senjske županije i Dobrovoljno vatrogasno društvo Otočac održali su danas u prostorijama DVD-a Otočac prezentaciju novonabavljenog navalnog vozila koje je posredstvom Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije i Hrvatske vatrogasne zajednice nabavljeno za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac. Kako je naglasio županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović ovo je dio projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a koji je realiziran u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine.

Na konferenciji su osim Hrvoja Ostovića govorili i Mario Malčić, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac i Marinko Krmec, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Otočca.

Nastavak ispod oglasa

Druga tema konferencije bit će zahvala županijskog vatrogasnog zapovjednika svim vatrogascima s područja Ličko – senjske županije koji su sudjelovali na izvršenju zadaća sanacije razornim potresom uništene Petrinje.

U sklopu konferencije za medije koja se održala u garažnom prostoru vatrogasne postrojbe bilo je omogućeno razgledavanje novog vozila i svih ostalih vozila u vlasništvu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac, kao i sve ostale raspoložive vatrogasne opreme i tehnike.

Projekt “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” je realiziran u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova se financira 85 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegov je cilj povećanje spremnosti, funkcionalnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Ukupna ugovorena vrijednost nabave je 204.928.435 kuna bez PDV-a, odnosno 256.160.543,75 kuna s PDV-om.

L. O.