Okupljeni glumci

U Gradskom dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu najavljena je deveta sezona ljetnih kazališnih predstava u sklopu Novaljskog trijatra koje će se održavati od 5.srpnja do 23.kolovoza u Ljetnom kinu  „Hollywood“ u Novalji.

Kulturno ljeto u Novalji još jednom će obilježiti niz vrhunskih kazališnih predstava koje će se održati u sklopu Novaljskog trijatra. Tim povodom jučer je u kazalištu Gavella u Zagrebu predstavljen program ovogodišnje manifestacije koja još jednom pod vodstvom umjetničkog ravnatelja Gorana Grgića i ravnateljice Centra za kulturu Grada Novalje Jasne Dabo Peranić  svim građanima i turistima pruža izvrstan program osam različitih glumačkih trupa, koje će tradicionalno nastupiti u Ljetnom kinu „Hollywood“.

„Iako se službeno radi o devetom Novaljskom trijatru, ovo je deseti puta da se okupljamo u Novalji. Publika se navikla na predstave nedjeljom, pa i ove sezone očekujemo kazalište ispunjeno do posljednjeg mjesta, pošto tradicionalno u Novalju dovodimo najbolje predstave. Kao i uvijek apsolutno nas podržava Grad Novalja i s njihovom potporom radimo na internacionalizaciji Festivala kako bi ljetno kino uz strane predstave bilo još jedan dio turističke ponude.“ , istaknuo je Goran Grgić umjetnički direktor Festivala.

Želja voditelja Festivala i Grada Novalje je na taj način obogatiti kulturnu turističku ponudu te raditi na njenoj segmentiranosti i mozaičnosti.

„Danas je Festival narastao do te mjere da ima mnogo više zainteresiranih kazališta no što ih možemo primiti. Polako izlazimo iz Novalje i Trijatar je još jedna komponenta kojom predstavljamo cijeli otok. Goran je na to utjecao pažljivim odabirom predstava i Grad će i dalje nastaviti podržavati ovu manifestaciju.“, istaknuo je Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo.

Predstavljanje je završilo dodjelom nagrade „Kate Novaljka“ glumcu koji je prema odluci tročlanog žirija lani ostavio najupečatljiviji dojam. Ove godine nagradu je osvojio Rakan Rushaidat za predstavu „Ja, tata“ teatra Exit.

Na predstavljanju Trijatra na gitari su nastupili i glumci Filip Šovagović i Fadil Abdulov, a sve okupljene vrhunskim Paškim sirom i vinom  počastili su OPG Vidas i vinarija Boškinac.

Raspored predstava:

5.7. Teatar Exit – Njuške
12.7. Teatar Rugantino – Život je čudo
19.7. Lectirum – Ljubav na prvi pogled
26.7. Kazalište Merlin – Škrtac
2.8. Glumačka družina Histrion – Ne plaćamo! Ne plaćamo!
9.8. Scena Gorica – Sve u tri
16.8. Teatroman – Ja, deda
23.8. Binocular teatar – Bankar anarhist

 

L.O.