Zimski su uvjeti Gorskom kotaru i Lici, a zbog vjetra su samo za osobna vozila otvorene dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama je Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), te dionica riječke obilaznice između čvorova Škurinje i Orehovica.

Autocesta A1 zasada je otvorena za sve skupine vozila, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22, 20 sati. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, državnim cestama u Lici, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, Staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) kao i državnu cestu DC1 između Slunja i Gračaca. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Kolnici mokri i sliski

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj.
U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše. Povremeno puše jak vjetar. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, posebice kroz gorska područja.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: Gorski kotar – A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 1, DC 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Delnice-Kikovica, DC 32 Prezid-Delnice, DC 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC 203 Brod na Kupi-Delnice,
DC 305 Parg-Čabar, DC 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5031 Čabar-Hrvatsko, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC 5185 Mali Lug-Zamost, ŽC 5191 Sopač-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

U Lici i središnjoj Hrvatskoj zimski su uvjeti na DC 1 Slunj-Vaganac-Udbina-Gračac, DC 25 Korenica-Gospić, DC 42 u mjestu Poljanak,DC 52 Špilnik-Korenica,DC 217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC 429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC 522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča,ŽC Bjelopolje-Donji Lapac, kao i na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Hina