Novi podaci o broju covid-pacijenata na području Ličko-senjske županije dovoljno kazuju o ozbiljnosti ove epidemije, ali i o skrbi koju Opća bolnica pokazuje kako bi se što učinkovitije nosila s ovim problemom. Dobru vijest javio nam je dr. Anton Krnić, a potvrdila ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.

Od tvrtke „Siemens“ iz Zagreba iznajmili smo novi, posebni covod RTG uređaj kako bismo bili učinkovitiji u smislu dijagnosticiranja i liječenja pacijenata oboljelih od COVID-19. Na ovaj način se RTG-snimak pacijenta u svega nekoliko sekundi pojavi na radnoj stanici liječnika radiologa. Riječ je o digitalnoj tehnologiji koja će uvelike modernizirati i poboljšati naš rad i učinkovitost, ističe ravnateljica OP Gospić dr. Sandra Čubelić.

U gospićkoj bolnici trenutno rade tri radiologa, a odjel vodi dr. Darija Jakovac Ratković, uz stručni tim kojega čini dr. Bruno Atalić i prim.dr.sc. Anton Krnić. Voditelj službe inženjera radiologije je ing. Alen Zorić. Na ovaj način je ekipa radiologije od sada dobila i tehničku potporu, što svakako znači i veću ukupnu učinkovitost u borbi protiv COVID-19. Osim toga, pregledom na novom uređaju pacijenti više ne moraju gubiti vrijeme hodajući od radiologije do liječnika. Na ovaj način se ubrzava rad, ali i sprječava mogućnost širenja zaraze jer radiološki tehnolog koji snima pacijenta sada ne mora cirkulirati do radiološkog odjela da bi učinio snimku dostupnom liječniku specijalisti radiologu. Isto tako, kvaliteta snimki je bolja, poglavito u svrhu pregleda/detekcije promjena u plućnom intersticiju, koje su karateristične za COVID pacijente.

GS press/L.O.