U Gospiću dolijali krivotvoritelji i vozač recidivist

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom iz Gospića zaposlenoj u Općoj bolnici Gospić. Medicinarka se sumnjiči da je počinila kaznena djela računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

U istom pokušaju prevare uhvaćen je i 73-godišnjak iz Perušića koji se sumnjiči da je počinio kaznena djela poticanje na krivotvorenje službene ili poslovne isprave i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Nastavak ispod oglasa

Ona se sumnjiči da je u vremenu od 5. do 11. siječnja 2021. godine kao odgovorna osoba u svojstvu liječnice na traženje 73-godišnjaka izvršila preinake u informacijskom sustavu zdravstvene ustanove u Gospiću na način da je promijenila datum početka i završetka medicinske obrade i dodala nalaz nepostojećih laboratorijskih pretraga, dakle neovlašteno izmijenila podatke na dokumentu koji ima vrijednost za pravne odnose. Zatim je promijenjene podatke ispisala, ovjerila potpisom i pečatom, te dokument dala 73-godišnjaku koji ga je preuzeo znajući da se radi o neistinitoj ispravi i priložio ga kao dio prigovora na prekršajni nalog Ministarstva financija. Mediji nisu dobili podatak koliko je novaca stajala ova „usluga“.

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava

Jučer su policijski službenici na autocesti A-1, kod čvora Gospić zaustavili 59-godišnjaka iz Zagreba koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije.

L.O.