Kako bi se pariralo rezultatima anketa uglednih istraživačkih agencija, tronuti establišment okupljen oko gradonačelnika Karla Starčevića (69) dosjetio se jadu pa su se anketama okrenule neke tzv. nezavisne liste koje s anketama veze nemaju. Uskoro nam valja očekivati i ankete nekih  lovačkih društava, a ne treba zanemariti niti „stručnost“ anketa nevladinih udruga, različitih hobi udruženja i ostalih inače poznatih po dilanju magle.

Kada smo kod prodavanja magle, sada je došlo vrijeme sređivanja računa. Obećavati građanima po 500 novih proizvodnih radnih mjesta na godinu, pucanj je u prazno na temelju kojega su se i dobili prošli izbori. Ne pomažu pri tom niti izmišljene brojke o 160 novih radnih mjesta u Gospiću. Ukupno, a nikako ne na godinu.

Za to vrijeme nitko više ne spominje nepostojeća privatna ulaganja, nepostojeće proizvodne pogone, a još manje činjenicu po kojoj je Gospić unatrag 3-4 godine ostao bez 400-500 mladih ljudi. Na naplatu dolaze izgubljene sudske parnice koje pak plaćaju svi građani Gospića, umjesto likova koji su račune nepodobnih  dolaskom na vlast prpošno poništavali. Od najavljenih kazni „lopova iz prethodne vladajuće garniture“ nitko nije odgovarao niti za jednu lipu, a kamo li završio u zatvoru, što se također obilato koristilo u prošloj predizbornoj kampanji.

Tko zna, možda se stvari u ovoj kampanji ipak malo promijene. Nadamo se barem jednoj konferenciji vladajućih na koju će biti pozvani svi novinari, a ne samo oni podobni koji ne smiju postavljati neugodna pitanja. O ratnim putevima, Wikipediji i lažnim biografijama ćemo uskoro pisati nešto više.

L.O.