U Gospiću fina gospođa zamračila novac, a fajt opet u Otočcu

Opet je vikend što je  iza  nas  dao podosta posla Policiji. Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, šest prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja. Sumnjiči se da je u dužem vremenskom razdoblju uhodio i pratio 45-godišnjaka iz Gospića, što je kod njega izazvalo tjeskobu i strah za svoju sigurnost. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Nastavak ispod oglasa

Prijetnju je navodno provodio 27-godišnjak iz Poduma, Grad Otočac. Sumnjiči se da je u petak, 16. prosinca u Otočcu u jednom trgovačkom centru prijetio smrću 24-godišnjaku s područja Općine Belišće. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

U utorak, 13. prosinca u Gospiću, nepoznata ženska osoba je nazvala telefonom 77-godišnjakinju iz Gospića, lažno se predstavljajući kao djelatnica jedne banke s namjerom mijenjanja novca, koji posjeduje u kući, u drugu valutu, te da će ona doći po novac i odnijeti ga u banku. Nakon nekoliko sati nepoznata ženska osoba je došla u kuću kod 77-godišnjakinje koja joj je ništa ne sumnjajući, predala novac. Pa onda mlati kukom po vodi!!!    

Ekspeditivan je bio provalnik u Senju. On je noću, 14./15. prosinca 2016. godine u Senju  provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 59-godišnjaka iz Senja, iz koje je ukrao nakit i bankovnu karticu. Lopov  je odmah sa bankomata podignuo gotovinu u iznosu od tisuću kuna.

Jučer u Brinju, ispred jedne trgovine, nepoznati počinitelj je iz torbice, koja se nalazila na biciklu, otuđio mobitel, bankovnu karticu i novac na štetu 46-godišnjeg državljanina SAD-a.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 32 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 19-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,54 g/kg).  Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Gospića (1), zatim tučnjavom na području Otočca (1), te svađom i vikom na području Gospića (1) i Otočca (1).

P.U./L. O.