U Gospiću (ipak) nema migranata

Sve su učestaliji uspjesi ličko-senjske Policije koja nedaleko  od granice s BiH neprestano hvata švercere ljudima. Budući da se taj koridor većim dijelom naslanja na Liku sasvim su očekivano  sve brojnije glasine o pravoj invaziji migranata koji su protupravno ušli u Hrvatsku. Navodno su migranti vrlo brojni u Gospiću i okolici pa su viđeni u šumarcima  u blizini Gospića, u Smiljanu, Klancu, Brušanima, na Oštri…

Želeći provjeriti brojne glasine nazvali smo PU ličko-senjsku. O svemu što je ova uprava preko svojih policijskih postaja poduzimala i stalno poduzima na terenu javnost je svakodnevno bila izvještavana. Uhićeno je nekoliko švercera čiji su kombiji bili krcati nesretnika koji se žele dočepati srca Europe. Niti u jednom slučaju migranti nisu zatečeni u Gospiću i okolici.

Nastavak ispod oglasa

Možda je netko sebi dao malo oduška i mašti na volju pa je  digao paniku nakon informacija po kojima je veća skupina turista iz Pakistana zadnjih dana  u pratnji turističkih vodiča pohodila CHM na Udbini i Plitvička jezera. Neposredna blizina granice sa BiH zacijelo je bio dovoljan povod da se ova turistička grupa odmah stavi u kontekst migranata koji nezakonito švrljaju Likom.

M.S.