U Gospiću je danas u organizaciji kinološke udruge „Velebit“ održana još jedna izložba pasa. Riječ je o specijalnoj izložbi pasa 6. i 7. FCI skupine pod nazivom „CAC Gospić 2017“. Na kinološkoj izložbi koja je privukla velik broj posjetitelja sudjelovalo je ukupno 39 pasa iz cijele Hrvatske.

Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša pozdravila je okupljene natjecatelje.

-Svi ovdje nazočni složit ćemo se da psa krase osobine odanosti, vjernosti i plemenitosti. Upravo zbog tih osobina on nosi titulu najboljeg čovjekovog prijatelja. Od pamtivijeka je pas bio čovjekov pratitelj, od najranije povijesti, pa sve do danas kada zauzima poseban dio u svakodnevnom životu čovjeka, bilo da se radi o kućnom  ljubimcu, čuvaru, specijalno obučenom psu, lovačkom pak izložbenom psu, kazala je Prša.

Izložbu je otvorio župan ličko-senjski dr. Darko Milinović.

-Uistinu sam sretan što sam danas ovdje. Kao što je rečeno, pas je čovjekov najbolji prijatelj. Ja imam kućnog ljubimca, i kada on uđe pod kožu, postane dio obitelji. Izložbom kao što je ova promoviraju se herojski grad Gospić i županija. Zahvaljujem se i lovcima, za sve ono što su o što su sa svojim oružjem doprinijeli u domovinskom ratu jer smo 91. bilo oskudni s oružjem i lovci su jedni od onih koji su najzaslužniji za stvaranje slobodne Hrvatske, kazao je župan Milinović istaknuvši kako u Gospiću gotovo da nema kuće koja nema psa za kućnog ljubimca, te da će učiniti sve da županija dobije azil za životinje.

L.O./N.M.