Na današnju svetkovinu Blagovijesti u Gospićko-senjskoj biskupiji održan je Sabor biskupa Riječke metropolije. Pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića na sastanku su sudjelovali: riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, splitski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije Dražen Kutleša, krčki biskup Ivica Petanjak te domaćin gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Biskupi su raspravljali o zajedničkim metropolitanskim ustanovama s posebnim osvrtom na neka nova pitanja i izazove. Izvješća o radu Metropolitanskog pastoralnog instituta i Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ predstavio je preč. mr. Mario Gerić, a rad Interdijecezanskog ženidbenog suda I. stupnja predstavio je sudski vikar mons. mr. Emil Svažić i o propoedeutskoj godini, pastoralu zvanja te o financijskom sustavu u biskupijama Riječke metropolije govorio je generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. dr. Mario Tomljanović.

Biskupi su danas poslijepodne sudjelovali na svečanom misnom slavlju u gospićkoj katedrali koje je predvodio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

L. O./GSB