Mnoštvo građana Gospića poklonilo se večeras žrtvi grada heroja – Vukovara. Sve je počelo svetom misom koju je u katedrali Navještenja blažene djevice Marije predvodio gospićki župnik vlč. Mario Vazgeč.

Nakon mise kolona građana slila se prema spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Gospić koji je u Domovinskom ratu  nakon Vukovara bio najrazrušeniji hrvatski grad dostojno se poklonio nedužnim žrtvama. Oko spomenika svijeće su zapalili hrvatski dragovoljci, njihova djeca i unuci, staro i mlado. U ime Ličko-senjske županije svijeću je zapalio župan dr. Darko Milinović, a u ime Grada Gospića zamjenik gradonačelnika Ivan Tomljenović.

Prostor oko spomenika i ove je godine bio pretijesan da bi primio sve one koji su željeli na ovaj način izraziti pijetet prema žrtvama Vukovara. Unatrag dvadeset i više godina u Gospiću su nakon mise u katedrali uvijek  bile formirane procesije koje su uz molitve išle prema najvećem gradskom trgu gdje se palilo 1 700 svijeća, koliko je žrtava imao Vukovar, no to je i ove godine odlukom gradske vlasti izostalo.

L.O.