Marijo Možnik, Marina Došen, Nikola Starčević

Hrvatska gimnastika od danas je bogatija za još jedan klub! U Gospiću je osnovan Gimnastički klub Lički Sokol, prvi gimnastički klub u Ličko-senjskoj županiji. Bit će to klub u kojem će se trenirati muška i ženska sportska te ritmička gimnastika. Glavni inicijator i predsjednik kluba je mag. cin. Nikola Starčević, predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića, izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije, predavač na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Za tajnicu kluba izabrana je Marina Došen. 

Kako se čulo tijekom osnutka kluba njegovo sjedište bit će u Budačkoj 55, treninzi će se odvijati u Gradskoj sportskoj dvorani. Tom prigodom Nikola Starčević je rekao:

-Krećemo odmah s predbilježbama članova, a s novom školskom godinom krenut će i kompletan trenažni pogon. Pred realizacijom smo plana izgradnje dvorane, projektna i građevinska dokumentacija je završena, a trenutno su pregovori oko financijskog plana. Prvotno je taj centar bio zamišljen kao borilački, međutim gimnastika je ključ i baza svega, stoga smo odlučili da taj centar bude borilačko- gimnastički. Nadam se da će cijeli projekt krenuti što prije, rekao je Nikola Starčević.

Osnivačkoj skupštini GK „Lički Sokol“ danas je prisustvovao i svoju podršku dao i novi predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza dr.sc. Marijo Možnik. Hrvatski gimnastički savez trenutačno ima 52 punopravna člana, a jedan od ciljeva novog predsjednika je povećati ovaj broj i proširiti sportsku i ritmičku gimnastiku u sve dijelove Hrvatske.

L.O.