U Gospiću otvorena još jedna elektro-punionica

Na parkingu iospred kafića „Harry“ u središtu Gospića otvorena je danas 50. po redu elektro-punionica za automobile. Uz župana dr. Darka Milinovića bili su predstavnici Grada Gospića i HEP-a, kao i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

-Ovo je važna inicijativa i dokaz naših opredjeljenja za korištenje ekoloških pogonskih strojeva i automobila. Sve su značajnije državne subvencije za kupnju „hibrida“ i elektro-automobila. Punjenja su besplatna i sve se više ljudi zanima za ovu vrstu prijevoza, rekao je ministar Ćorić. Potporu ekološki prihvatljivim energentima izrazio je župan dr. Milinović.

Nastavak ispod oglasa

-Zahvaljujem se Ministarstvu, EU-fondu i HEP-u jer su danas učinili značajan iskorak u smislu manje emisije štetnih plinova i povećanu animaciju građana da koriste elektro-automobile. Ovo je ujedno važno za turizam ovoga kraja jer će vlasnici elektro-automobila imati gdje puniti svoja vozila. Ovo je treća punionica ovakve vrste na području Gospića, s čime se naglašava potreba da se  i ovaj dio Hrvatske istakne kao ekološka destinacija s mogućim korištenjem alternativnih energenata, zaključio je župan Milinović.

L.O