U Gospiću otvorena nova Energana

U nazočnosti predstavnika HEP-a, izvođača radova „Đuro Đaković“ te predstavnika Ličko-senjske županije i Grada Gospića danas je
svečano otvoreno postrojenje „Energana Gospić 1“ koje se nalazi u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje. Kako se čulo prilikom otvaranja ovoga postrojenja, riječ je o drugoj najvećoj greenfield investiciji na području Grada Gospića, u koji je izvođač radova „Đuro Đaković“ uložio preko 20 milijuna eura.

Zamjenica župana Josipa Orešković Brkljačić istaknula je važnost ovoga postrojenja.

Nastavak ispod oglasa

-Ova energana puno znači za zapošljavanje na području Ličko-senjske županije i svakako da treba pozdraviti ovakve projekte. Ličko-senjska županija svakako i dalje stoji na raspolaganju svim investitorima i kvalitetnim projektima koji znače ukupni napredak. Otvaranje ovoga mega-projekta pozdravio je i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i naglasio važnost ovakvih postrojenja u smislu otvaranja novih radnih mjesta.

U ime investitora i izvođača projekta nazočnima se obratio Zdravko Stipetić.

-Ovo je tvrtka s dugom i uspješnom tradicijom koja posvuda gradi elektrane. Ova energana građena je za HEP po principu „ključ u ruke“. Izgradnju energana na šumsku sječku uhodali smo već diljem Europe. Svi domaći i strani kupci ovakvih energana su vrlo zadovoljni i takav rejting svakako moramo čuvati. Ova energana će svima nama biti na ponos i zadovoljstvo, zaključio je Zdravko Stipetić.

U krugu Energane već se nalaze deseci tona šumske sječke pripremljene za grijanje postrojenja koja će proizvoditi el. struju. Novo postrojenje zapošljavat će do 30 radnika.

L. O.