U Gospiću otvoreno 56. Likanale

Otvaranjem izložbe ilustracija Nikoline Manojlović Vračar sinoć je u Muzeju Like otvoreno 56. Likanale. Ova tradicionalna kulturna manifestacija već godinama prezentira vrlo uspješne umjetnike i njihova djela. Ove godine likovno anale pripalo je zagrebačkoj autorici i njezinim ilustracijama u enciklopediji glagola „Što sve…“.

Tijekom otvaranja izložbe ravnateljica Muzeja Like Gospić dr. sc. Tatjana Kolak zahvalila se svima na dolasku, a umjetnici istaknula potrebu nastavka ovako uspješnog rada koji joj je već priskrbio dobre kritike. O umjetničkim dosezima izloženih ilustracija kustosica Muzeja Vesna Bunčić istaknula je vrhunsku kreativnost i vrijednost crteža ove mlade autorice.
Govoreći o svojim radovima Nikolina Manojlović Vračar se najprije zahvalila što je ovogodišnje Likanale pripalo upravo njoj.

Nastavak ispod oglasa

-Zato mi je čast večeras biti ovdje i biti dio ovoga likovnog anala. Povod izložbe su ilustracije knjige „Što sve“ inspirirana vrijednošću glagola u hrvatskom jeziku. Tako na ilustracijama ove knjige uopće nema imenica već su sve isključivo glagoli. Večeras sam izložila 15 velikih i 36 manjih ilustracija. S malim radovima krenula sam 2018. godine, a ovi crteži velikog formata su nastali ove godine. Drago mi je što je gospićka publika prepoznala vrijednost mojih radova i što ovaj grad ima postojanu publiku kada je umjetnost u pitanju, rekla je okupljenima autorica izložbe Nikolina Manojlović Vračar.

Ovogodišnje 56. Likanala otvorio je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević.

L. O.