Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću  danas je zaživio dio projekta „Pogled u plavo“ koji ima za cilj promovirati Hrvatsku kroz ronjenje, ljepote hrvatskog podmorja i ponude u ronjenju, a jedini je hrvatski ronilački projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju, ekologiju i podvodnu izložbu.

Kao i uvijek više je bilo onih koji su na suhom davali savjete vršnjacima koji su se prijavili, odjenuli ronilačka odijela i  iskušali se u ronjenju. Uz budnu pasku instruktora ronjenja dvadesetak tinejdžera zaronili su u postavljeni bazen i po prvi puta se s bocama kisika našli u jednom novom okruženju.

Projekt se provodi u organizaciji Grada Gospića,Turističke zajednice grada Gospića i Agencije Promocija ronjennja.

Svi koji to žele imat će priliku tijekom dva dana upoznati  vještine i tehnike ronjenja. Danas, 9. lipnja od 10 do 24 sata, dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i sutra, 10. lipnja od 10 do 18 sati.

Edukacije se vrše u montažom bazenu promjera deset metara i dubine jedan metar, a instruktori ronjenja su iz Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi-volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Kroz projekt „Pogled u plavo“ Grad Gospić i Turistička zajednica grada Gospića omogućili su svojim sugrađanima da besplatno zarone s punom ronilačkom opremom, uz stručno vodstvo instruktora ronjenja i na unutarnjim stranicama bazena pogledaju podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića. Mogućnost ronjenja imaju svi od starosti 5 godina pa nadalje.

M.S.