U Gospiću provala u stan i krađa novca, Novaljac napuhao 2.25 promila

Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Noću 7./8. listopada 2018. godine u Gospiću, nepoznati počinitelj provalio je u stan iz kojeg je otuđio novac u vlasništvu 44-godišnjaka iz Gospića.

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 97 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Novalji (2.25 g/kg) kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, Senja i Novalje, te svađom i vikom na području Otočca.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nestanak osobe u Ribniku

U subotu, 6. listopada u Policijskoj postaji Gospić prijavljen je nestanak Mile Baste (1939) sa adrese Lički Ribnik 15, Grad Gospić.

Nestala osoba evidentirana je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (www.nestali.hr), a visok je 163 cm, slabije tjelesne građe, ovalnog lica, potpune ćelavosti, zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je obučen u plavu jaknu od radnog odijela, tamne hlače i crne gumene čizme.

Policija moli građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim saznanjima o nestaloj osobi to jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.

L.O./PULS