U Gospiću ronili i neplivači!

Projekt „Pogled u plavo“ koji  je imao za cilj promovirati Hrvatsku kroz ronjenje, ljepote hrvatskog podmorja i ponude u ronjenju, jedini je hrvatski ronilački projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju, ekologiju i vrsnu  podvodnu izložbu. Ako je suditi po angažmanu u Gospiću i zanimanju građana ovaj projekt je u potpunosti uspio! Proveden je u organizaciji Grada Gospića,Turističke zajednice grada Gospića i Agencije Promocija ronjennja. Edukacije se vrše u montažom bazenu promjera deset metara i dubine jedan metar, a instruktori ronjenja su iz Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi-volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Od organizatora doznajemo kako je tijekom dva dana „u plavo“ zaronilo gotovo 300 budućih ronioca, u dobnom rasponu od četiri do 65 godina. Svojevrsni kuriozitet ove edukacije ogleda se u činjenici kako su ronjenje učili i neki neplivači!

Nastavak ispod oglasa

Kroz projekt „Pogled u plavo“ Grad Gospić i Turistička zajednica grada Gospića omogućili su svojim sugrađanima da besplatno zarone s punom ronilačkom opremom, uz stručno vodstvo instruktora ronjenja i na unutarnjim stranicama bazena pogledaju atraktivnu podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

M.S