U Gospiću svečano otvoren Probacijski ured

U zgradi Općinskog suda u Gospiću svečano je otvoren Probacijski ured Gospić koji će nadzirati izvršavanje sankcija i mjera u zajednici za područje Karlovačke i Ličko-senjske županije.

Svečanom otvorenju ureda nazočili su brojni uzvanici, među kojima ministar Dražen Bošnjaković, župan Darko Milinović, predsjednica Općinskog suda u Gospiću Dubravka Rukavina, predstojnica Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji Ines Pavlačić, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i mnogi drugi.

Nastavak ispod oglasa

Predsjednica Općinskog suda u Gospiću Dubravka Rukavina nije krila zadovoljstvo otvaranjem Probicijskog ureda u Gospiću.

“Iznimna mi je čast da nakon odljeva pravosudnih institucija iz Ličko-senjske županije dobivamo, 14., zadnju, vrlo bitnu instituciju – Probacijski ured. Hvala vam što ste nas se sjetili, obećajemo vam dobru suradnju” kazala je Rukavina.

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović zahvalio se ministru Bošnjakoviću.

“Probacijski ured je jedan od načina na koje ministar Bošnjaković skrbi o područjima kao što su Ličko-senjska županija. Što se tiče sudova, imali smo nekoliko radnih sastanaka i u Otočcu i Senju će se vratiti uredovni sati Sudova” istaknuo je Milinović.

Kao što smo već ranije pisali, župan Milinović i predsjednik Gradskog vijeća Otočca Branislav Šutić održali su sastanak sa ministrom Bošnjakovićem i dogovorili povratak suda u Otočac.

Ministar Bošnjaković pojasnio je okupljenima značenje i ovlasti Probacijskog suda.

“Gledat ćemo gdje god možemo da osnujemo Stalnu službu i odrediti uredovne dane. Pravosuđe i sve te usluge su skupe. Ne možemo svugdje osnovati sud, nemamo dovoljan broj predmeta niti specijalizanata. Što se Otočca i Senja tiče tu imamo potrebu da se približimo građanima i da ne moraju putovati” kazao je ministar Bošnjaković istaknuvši detalje vezane iz Probacijski sud koji su široj javnosti nepoznati.

L.O./N.M.