U Gospiću tučnjava i predana bomba, nastavljena krađa šume

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Krasna, grad Senj, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Majstora se sumnjiči se da je u vremenu od 1. svibnja do 31. kolovoza 2016. godine u šumskom predjelu Krasna posjekao i ukrao 205 stabala bukve u vlasništvu Hrvatskih šuma sa sjedištem u Krasnu.
Narušavanje javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića (1) i Karlobaga (1),dok na ovome nisu stali Gospićani jer su se žestoko pomlatili. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.
Netom nakon ilegalnog prelaska državne granice uhićena su dvojica muškaraca u Ličkom Petrovom Selu. Policijski službenici PU ličko-senjske zatekli su 47-godišnjaka i 24-godišnjaka (obojica državljani Albanije) na autobusnoj stanici.
Gospićanin je jučer dragovoljno predao 157 komada raznog streljiva i ručnu bombu, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./L. O.