Mjere štednje koje je poduzela aktualna vlast u Gospiću u mnogome su postigle kontra efekt. Svjedočoli smo najtužnijoj proslavi Dana Grada Gospića koja se, uz zahvalu domaćim snagama, svela na tek djelić sadržaja na koje su građani navikli. Samo dan ranije, 21. srpnja, središnji gradski trg bio je potpuno pust. Na našu sreću, gradonačelnik K. S. je u svojem, sada već epohalnom govoru, s pozornice ustvrdio kako je on donio slobodu napaćenom Gospiću i njegovim građanima! A svima nam se činilo da smo upravo njega vrlo rijetko viđali u gradu od ’90. na ovamo.

Onda se krenulo na uštede javne rasvjete  pa su nam medvjedi dolazili do središta Gospića, a centar grada je za vrijeme posjeta Predsjednice RH ličio na scenu iz filmova o gangsterima Chicaga iz 40.-ih godina prošloga stoljeća. Možda se netko jako pametan domislio i  „paljenjem mraka“ želio postići idilčnu atmosferu za zaljubljene i na taj način povećati natalitet  u Gospiću. Umjesto idile zadnjih su dana sve učestalije provale jer je stvorena radna atmosfera idealna za lopove. Prilikom otkrivanja počinitelja policiji nisu od pomoći niti nadzorne kamere na nekim objektima jer su u vrijeme provala snimale-mrak! Manjak svjetla u Gospiću svakako ne smeta gradonačelniku i njegovim zamjenicima jer nitko od njih ne živi niti blizu centra.

S radošću i neskrivenim nestrpljenjem očekujemo neku novu mjeru štednje koja će nam se svima razbiti o glavu. Do konca godine sve je manje vremena pa treba vjerovati predizbornim obećanjima gradonačelnika K. S. da će otvoriti nova radna mjesta, svakome penziću i nezaposlenom dati božićnicu od po 5 000 kuna, raskrinkati lopove i otkriti put novca za  manjak od 14 milijuna kuna iz gradske blagajne.

L.O.